lauantai 7. syyskuuta 2013

Taulunkehyksistä hyllyt

Kaipailin meidän tyhjälle olohuoneen seinälle jotain piristystä, jotain persoonallista, mutta kuitenkin yksinkertaista. Meillä kotona on jonkin verran vanhoja taulunkehyksiä lojunut jo vuosikaudet käyttämättömänä, joten päätin hyödyntää niitä sitten ja tehdä niistä hyllyjä. Muutenkin vanhoja kehyksiä löytyy todella paljon kirppiksiltä tai itse asiassa halpoja tauluja, joista voi itse ottaa talteen sitten vaikka vaan kehykset. Itse halusin niistä hyllyjä, että voi pitää niissä kivoja koristeita ja kynttilöitä syksyisin, mutta kyllä niistä saisi kaikkea muutakin pienellä vaivalla kyhättyä. Esim. monessa paikassa on näkynyt kehyksiä, joihin on kiinnitetty vain joku kanaverkko ja siihen saa ripustettua koruja ja korviksia.. itse ehkä kiinnittäisin sen kanaverkon sijaan kehikon yläreunaan vaikka vain pieniä koukkuja joihin korut ripustetaan niin näyttäisi ehkä hieman kivemmalta. Toinen idea olisi, että ostaisi jotkut valmiit lasilla varustetut puukehykset, laittaisi sinne jonkun nätin kuvan väliin ja sivuille poraisi pienet kahvat.. ja näin syntyi hieno tarjotin !

Mutta sitten näihin hyllyihin eli hioin aluksi kehyksiä jonkin verran, että maali tarttuisi paremmin. Tällä kertaa käytin mattamustaa spray-maalia, jolla maalasin ne kahteen kertaan. Sahasin vanerista sopivankokoisia paloja, maalasin myös ne ja naulasin kehyksen yhteen reunaan kiinni. Lopuksi porasin vielä taakse pienen kolon, että hylly pysyisi sitten seinään hakatussa naulassa paremmin kiinni.


Jos vielä haluaisi jotain täydennystä niin tuon keskimmäisen raamin sisään seinään olisi voinut vielä leikata mustasta kontaktimuovista vaikka linnun siluetin tai muuta vastaavaa, mutta saa nyt mennä näin ainakin toistaiseksi.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti